Sunday, September 29, 2013

Viikon vatsatreenit

Kävin maanantaina katsomassa elokuva The Heat ja perjantaina Millerit. Molemmat naurattivat enemmän kuin olen varmaan koskaan  nauranut leffateatterissa.

Heatissa Sandra Bullock esittää jälleen kerran FBI-agenttia. Tällä kertaa tosin sellaista, josta kukaan ei tykkää. Agentin elämä pyörii vain työn ympärillä, ja sitten hänet lähetään Bostoniin keikalle. Bostonissa paikallinen poliisi, myös hieman epäsuosittu mutta roisiakin roisimpi neiti Mullins, isketään Bullockin pariksi. Alkuun kaksikko inhoaa toisiaan, mutta alkaa vähitellen lämmetä toisilleen. Mukaan mahtuu mm. drunk dance -scene, jonka koreografian aion niiiiin opetella ja vetää seuraavalla kerralla kun pääsen tanssilattialle.

Vaikka olen aina ollut vähän epäileväinen Bullockin suhteen, aloin tykkäämään hänestä tässä leffassa. Melissa McCarthy Mullinsina oli loistava ja kaksikon kemiat toimivat juuri oikein. Sivuhenkilöistä saadaan oivaa läppää aikaiseksi, eikä loppuratkaisukaan ole ennalta-arvattava.

Millerit ei ole aivan niin roisi kuin Heat, mutta naispääosana on vanha suosikkini Jennifer Aniston. Pikkudiileri David joutuu paikkaamaan velkojaan lähtemällä hakemaan isoa huumelastia Meksikosta, ja päästäkseen rajan yli hän ottaa naapuruston stripparin (Aniston) ja pari heitteillä olevaa teiniä valeperheekseen. Matkan varrella sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta aivan kaikkein ilmiselvimpiä ratkaisuja on onnistuttu kiitettävästi välttämään. Tosin tässä arvasin loppuratkaisun osittain, vaikka ilahdutti se silti.

Molemmat leffat on käsikirjoitettu loistavalla huumorilla. Jos tahtoo nauraa, suosittelen katsomaan ne ensi tilassa.

No comments:

Post a Comment