Thursday, May 2, 2013

Mentalist: ratkaisujen aika

En yleensä tykkää poliisisarjoista, mutta Mentalist on sen verran epätavallinen poliisisarja, että sitä jaksaa seurata. Parasta sarjassa omasta mielestäni on henkilöt. Ehdoton suosikkini on Lisbon! On hulvatonta seurata Lisbonin ja Janen välisiä kohtauksia. Lisbon on mainio pomon roolissa ja hymähtelen välillä ääneen, kun Lisbon raivoaa Janelle. Toisin kuin monet sarjan fanit, en välttämättä parittaisi Janea ja Lisbonia, vaikka he välillä ovatkin kuin vanha aviopari.

Jane oli alkuun myös hauska, mutta minua on pikkuhiljaa alkanut nyppimään, kuinka Jane on aina oikeassa. Hirveän hyvän kuvan saa Jenkkien poliisista, kun "oikeat" poliisit ovat heittämässä täysin väärää tyyppiä vankilaan mutta Jane pyöräyttää joka jakson lopussa jonkun nerokkaan huijauksen, joka paljastaa oikean tappajan. Olisi äärimmäisen kiva nähdä jossain jaksossa Lisbonin ja kumppaneittenkin välillä onnistuvan ja Janen olevan väärässä.

Ykköskausi oli hyvä ensimmäinen tuottari, kakkoskaudesta en tykännyt (lähinnä koska Bosco ärsytti minua aivan suunnattomasti), kolmosessa ja nelosessa Jane ja Lisbon olivat parhaimmillaan, mutta nyt vitoskausi on taas ollut aika laimea. Janen tulo CBI:hin oli mielenkiintoinen jakso, mutta muuten jaksot ovat olleet aika tyhjänpäiväisiä. Jokainen tuotantokausi on päättynyt johonkin cligghangeriin, jota puidaan seuraavan tuottarin avausjaksossa, sitten on 20 välijaksoa ja tuotantokauden päätösjaksossa taas rytisee.

Juuri tuo välijaksojen määrä alkaa tulla korvista. Nyt mennään kumminkin jo vitostuottaria, eikä sarjan pääpahiksesta ole tiedossa juuri mitään. Luulin edellisen tuottarin lopussa, että nyt vyyhti alkaisi selviämään, kun Lorelai paljasti Janelle, että tämä on tavannut Red Johnin, mutta ei. Sarja jatkuu vielä kuudennelle tuotantokaudelle, mutta sen enempää en ehkä edes haluaisi, ettei koko homma väljähdä. Nyt viidennellä tuotantokaudella voisi selvitä jotain todella ratkaisevaa, ja kuudes olisi sitten tiukkaa kamppailua RJ:n nappaamiseksi.

No comments:

Post a Comment