Tuesday, May 14, 2013

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali

Koska tänään alkaa viisuhuuma toden teolla, pistän oman veikkaukseni jatkoonpääsijöistä.

Slovenia: moderni ja tarttuva, luultavasti vetoaa viisukatsojiin. Tiedä sitten millainen liveveto on, se ratkaisee paljon mutta uskoisin Slovenian olevan aika heittämällä finaalissa.

Irlanti: kivannäköinen poika laulaa kivasti, tämäkin aika tarttuva ja moderni. Näillä on usein menty finaaliin ja pärjätty hyvin, tosi todennäköinen finalisti.

Moldova: ei hajuakaan mitä biisissä lauletaan, mutta kertosäkeessä on minusta sellaista vetoavuutta, jolla voitaisiin mennä pitkälle. Sanoisin, että kyllä tämä tarpeeksi ääniä saa.

Ukraina: Ukraina panostaa viisuihin yleensä aika voimalla, eikä tämä ole poikkeus. Finaaliin menee, vaikka biisi ei ihan hirveän omaperäinen olekaan. Taustabiitti kyllä imaisee, vaikka biisi vähän junnaakin.

Tanska: ehkä henkilökohtainen suosikkini ja yksi ennakkosuosikeista. Pillipiipari on ihana, tämän uskaltaisin veikata kärkipäähän ihan finaalissakin.

Montenegro: dubstep raikaa, joku saattaisi sano tätä tosi huonoksi, mutta luulempa että tämäkin kerää tarvittavat äänet finaalia varten.

Liettua: laulajan kulmakarvat, tarvitseeko muuta sanoa. Biisi ei ole kummoinen, mutta saa huumoriääniä ja menee niillä jatkoon.

Belgia: tämä kilpailee ehkä Irlannin kanssa samoista äänestäjistä, tässäkin söpö poika laulaa rakkaudesta. Mielestäni kuitenkin häviää Irlannille, mutta pääsee kuitenkin finaaliin.

Serbia: biisissä on hyvä meininki, vaikka lavaesiintyminen saattaa jäädä aika köyhäksi. Kertsin rallatus voi kalastaa ääniä, vaikka mahdollisuudet on myös täydelliseen floppiin. Toivon kuitenkin jatkopaikkaa, koska suuri osa biiseistä on tänä vuonna sellaisia, jotka eivät jää mieleen ollenkaan.

Venäjä: biisi on tosi lälly ja mitäänsanomaton, mutta Venäjä on päässyt jatkoon huomattavasti karmaisevammillakin esityksillä, siitä syystä pääsee listalle, vaikka putoaminen ei haittaisi kyllä yhtään.

No comments:

Post a Comment