Thursday, May 16, 2013

Euroviisujen toinen semifinaali

Koska ensimmäisen semifinaalin jatkoonpääsijät osuivat niin hyvin (7/10!!), veikkaan loputkin finalistit. Lopullista voittajaa en uskalla arvailla, koska se voi tänä vuonna kääntyä melkein mihin suuntaan vain, ei ole yhtä selkeää ennakkosuosikkia, vaan kortit on aika hajallaan.

Azerbaijan: hieno biisi eikä laulajakaan mikään huono ole, aika epä-itäeurooppalainen mutta sanoisin jatkopaikan olevan melkoisen varma.

Suomi: vähän pitää vetää kotiinpäin, mutta kyllä Suomen pitäisi tämä nyt hoitaa. Biisi ja esitys erottuu ja toivottavasti vetoaa äänestäjiin. Joko mennään liput liehuen finaaliin tai flopataan täysin.

Armenia: Tämäkin on siinä rajalla että floppaako täysin vai meneekö pitkälle. Biisin tunnelma voi kerätä ääniä, vaikkei ihan nousekaan sellaiselle tasolle mitä toivoisi.

Norja: vahvatunnelmainen ja moderni biisi. Ainoana heikkoutena saattaa olla laulaja, mutta toivottavasti pystyy vetämään biisin sen vaatimalla tavalla. Pohjoismaat edustavat vahvasti finaalissa, luotan siihen.

Latvia: ensimmäisenä esiintyjänä voi unohtua, mutta jos äänestäjät kaipaavat hauskuutta ja hyvää fiilistä, tässä sitä olisi. Saattaa jäädä vähän laimeaksi, mutta suurella varauksella veikkaan finaaliin.

Bulgaria: on rumpua ja jotain puhallinsoitinta (onko se säkkipilli vai joku muu, musiikillinen tuntemukseni ei ole niin vahvaa), kertsin hokema jää mieleen. Vahva finalistiehdokas.

Kreikka: hyvin erilainen biisi kuin mitä Kreikalta on totuttu näkemään (missä on lyhyissä hameissa keikkuvat tytöt tai ylävartalo paljaana laulavat pojat?), kiltit, viikset ja kertsin hokema ("Alcohol is free") voi kerätä paljonkin ääniä + Kreikka on perinteisesti vahva viisumaa muutenkin.

Unkari: Erottautuu perinteisistä balladeista ja eurodance-tykityksestä, mitä viisut yleensä pursuavat. Laulajan ääni on suloinen, melkein toivon finaalipaikkaa tälle.

Romania: tätä vain jää toljottamaan suu auki, varmasti jää mieleen. Pop-ooppera-sekoitus voi karkottaa äänestäjät, mutta todennäköisesti kerää huumoriääniä. En tiedä onko tämä millään asteikolla kuunneltava biisi, mutta tälläisillä usein on päästy pitkälle.

Sveitsi: ihan tarttuva rallatus, ja se vanha pappa on kanssa ihan symppis. Nähtäväksi jää kuinka hyvin ihmiset jaksavat tätä vai tuleeko korvista jo biisin puolessa välissä. Sanoisin kuitenkin, että nousee massasta finalistiksi.


No comments:

Post a Comment