Tuesday, May 6, 2014

Viisut 2014: 1. semifinaali

Viisuviikko on taas käynnissä, ja viimevuotiseen tapaan teen oman veikkaukseni semifinaalien jatkoonpääsijöistä. Viime vuonna molemmista osui 7/10, joten nyt on vähän paineita olla yhtä "asiantunteva". Hah, oikeasti en ymmärrä musiikista hölkäsen pöläystä, mutta viisut on takuuvarmaa viihdettä vuodesta toiseen, oli sävelkorvaa tai ei. Eurooppa päättää, täm on vain minun mielipiteeni.

Armenia: tätä veikkaillaan oikeissa asiantuntijapiireissä melko korkealle, jopa yhdeksi voittajaehdokkaaksi. Biisi on moderni ja vahva, kolahtaa minullekin, joten helppo jatkopaikka tiedossa. Melkein toivoisin tämän voittavankin, olisi Armenian ensimmäinen viisuvoitto.

Viro: ei mikään mielenjäävin kappale, mutta perusvarma. Lavashow ratkaisee paljon, tästä porukasta laittaisin kuitenkin jatkoon.

Ruotsi: vahva veto, ruotsalaiset vaihteeksi kärkikahinoissa. Heittämällä jatkoon, mutta voittoon asti en usko kantavan.

Islanti: aina pitää olla yksi huumoriralli, tänä vuonna se on toivottavasti tämä. Kilpailee huumorikategoriassa Latvian kanssa, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän Islannin biisistä. Joko on korkealla tai sukeltaa syvälle.

Albania: tykkään laulajan äänestä, mutta itse biisi jää vähän junnaavaksi. Hyvällä lavashow'lla voi kompensoida, uskoisin esiintyvän myös finaalissa.

Ukraina: jälleen kerran Ukrainalla on kaikki avaimet voittoon käsissä, jää Euroopan päätettäväksi riittääkö se. On nätti laulaja, tarttuva biisi ja uskoisin lavaesiintymisenkin olevan kunnossa. Varma jatkopaikka ja luultavasti hätyyttelee finaalinkin kärkisijoja.

San Marino: biisi on hieno, laulaja on hyvä, mutta vetoaako perinteinen viisuveto nyky-Eurooppaan? Voittoon asti tämä ei missään tapauksessa riitä, mutta finaaliin on hyvät mahdollisuudet.

Alankomaat: erottuu muista countryllaan ja se vie todennäköisesti finaaliin, mutta en usko sen suurempiin urotekoihin. Biisi ei nouse mihinkään, eikä pelkällä countrylla voiteta.

Montenegro: biisi alkaa ihanasti jollain pillillä tai huilulla (huomatkaa suuri instrumentaalinen tietämykseni) ja on aina virkistävää kun joku laulaa omalla kielellään. Toivon jatkopaikkaa.

Hungary: biisi imaisee kertsissä mukaansa, mutta aihe on rankka. Jatkoon, muttei voittajasuosikki.

Ekassa semifinaalissa äänestää Tanska, Ranska ja Espanja, joista Tanskan biisi on iloinen ralli, Espanjan jää vähän tylsäksi, mutta Ranskan biisi on yksi omista suosikeistani ja toivottavasti kisaa myös voitosta.

No comments:

Post a Comment