Thursday, May 8, 2014

Viisut 2014: 2. semifinaali

Wootwoot, 8/10 oikein ensimmäisen semifinaalin jatkoonmenijöistä! Koskaan ei pitäisi aliarvioida Venäjää, buuauksenkin saattelema sieltä vaan ponnistettiin finaaliin. Tämä toinen semifinaali ei ole niin selkeä kuin ensimmäinen, mutta yritetään.Veikkaukseni toisen semifinaalin jatkoonmenijöistä:

Malta: iloinen veisu, hyvää meininkiä, kivoja soittimia ja laulajakin laulaa ihan näpsäkästi. Ei kaikkein repäisevin, mutta sen verran tyylikäs kuitenkin, että pääsee esiintymään myös lauantaina.

Israel: mahtipontinen veto, toimisi ehkä paremmin jos laulaisi pelkästään hepreaksi eikä sotkisi englantia mukaan. Laulajan ääni on upea, toivottavasti lavashow elää biisin hengessä.

Norja: herkkä biisi, kokonaisuus toimii ilman liiallisia kikkailuja. Ei yllä voittoon asti, mutta takuuvarman jatkopaikan ennustaisin.

Itävalta: itse en tästä esityksestä niin perusta, mutta muualla tätä on hehkutettu. Laulaja on kieltämättä hyvä, eikä biisissä sinänsä mitään vikaa ole. Tässä on vähän Bond-leffojen tunnelmaa, kärkikahinoissa.

Liettua: tämä taas on minusta hauska koreografiaa myöten, mutta muualla tästä ei ole välttämättä tykätty. Lavaesityksen pitäisi olla yhtä iso ja näyttävä kuin kertsin. Toivon jatkopaikkaa.

Suomi: kerrankin Suomen esiintyjää on kehuttu Euroopassa etukäteen, eikä biisi todellakaan ole huono. Vaikken vetäisi yhtään kotiinpäin, uskoisin finaalipaikan hoituvan kepeästi. Voittoon en silti usko.

Irlanti: ihastuttavia irkkusäveliä otettu mukaan, mutta muuten biisi ei liiemmin sykäytä. Tasaisen varmalla tekemisellä päästään kuitenkin jatkoon.

Makedonia: biisi ei ole huono, siinä on hyviä elementtejä, mutta laulajan lavaesitys on älyttömän häiritsevä, joten se voi maksaa jopa finaalipaikan, mutta rohkeasti veikkaan biisin kantavan finaaliin asti.

Sveitsi: vihellykset toimivat minulle aina. On myös vähän viulusooloa ja taputuksia ja muuta riehakasta menoa ja meininkiä. Jos ei lässähdä livenä, luulisi pääsevän jatkoon.

Kreikka: hyvä tanssilattiabiisi, torventoitotukset rytmittävät mukavasti. Tempaa mukaansa, toivottavasti toimii livenäkin. Kreikka vanhana viisukettuna hoitaa asiansa niin, että pääsee tanssittamaan Eurooppaa vielä lauantainakin.

No comments:

Post a Comment