Thursday, April 18, 2013

Tunnarit

Jokaisella loistavalla tv-sarjalla (ja leffasarjalla, ehkä yksittäisillä leffoillakin) on oltava tunnari, joka sopii sarjan henkeen ja tekee siitä tunnistettavan ja legendaarisen. Nykytrendi kuitenkin ainakin tv:ssä tuntuu olevan, että tunnari on muutama hassu kilahdus ja sarjan nimi välähtää nopeasti ruudussa, ja henkilökohtaisesti minusta se on köyhä tapa.

Muutama oma tunnarisuosikkini:
Teho-osasto: Kuinka voimakas tunnari! Kuvaa hyvin sarjan tunnelmaa kaikessa hektisyydessään. Tosin parille viimeiselle kaudelle se vaihdettiin juuri tuollaiseksi köyhäksi kolahdukseksi, mikä varmasti laski sarjan fiilistä. Alkuperäinen nostalgisoi varmasti monia.

Frendit: Kuinka moni taputtaa mukana? Tässä toinen esimerkki, miten tunnari voi kertoa sarjasta kaiken oleellisen. Päinvastoin kuin Tehiksessä, Frendien tunnari on iloinen (no onhan se sentään komedia), mutta ei välttämättä nostalgisoi ainakaan minua niin paljon, ehkä siksi että siitä puuttuu dramaattisuutta. Hyvän fiiliksen sillä saa taatusti.

O.C.: Califoorniaaa... Tämä on minulle ehkä nostalgisin, koska nuorempana katsoin sarjaa niin paljon. Tämä taas on itse sarjaa ehkä valoisampi, koska aurinkoisessa Kaliforniassa kuitenkin sattu ja tapahtuu kaikenlaista traagista. Silti sopii täydellisesti sarjalle.

Rillit huurussa: Sanoista ei saa mitään selvää ja vaikka tietäisikin ne, ei pysy perässä (mutta viimeinen BANG! täytyy hihkaista joka tapauksessa). Hauskuudessaan yhtä hauska kuin itse sarjakin.

Suits: Loppuun uusin rakkauteni, jonka tunnarissa on chilli cowboy-meininki. Kuvaa sarjaa, jossa ihmiset tietävät olevansa parhaita, vaikkei heidän tarvitse todistaa sitä vaan he voivat istua toimistossa jalat pöydällä. How awesome is that?

No comments:

Post a Comment