Friday, July 26, 2013

Must see -leffat syksy 2013

Syksyllä ilmestyy aimo kasa leffoja, jotka on ihan pakko käydä kattomassa valkokankaalta, ja tässä nyt pientä listaa niistä.

Monsterit yliopisto (ensi-ilta 2.8.): tämä on teattereissa jo ihan kohta! Kuinka paljon pienempänä tulikaan kelailtua serkun Monsterit Oy -kasettia (VHS-kasettia, mitä nostalgiaa), ja kuinka mahti leffa se oli! Jatko-osa on ehdoton nähtävä, Pixar ja Disney on niin parhautta lastenleffoissa ettei lapsuus olis ollu mitään ilman niitä.

Percy Jackson: Hirviöidenmeri (16.8.): Eka osa oli täydellinen fiasko, eikä trailerien perusteella tämäkään vielä mitään Oscar-matskua ole, mutta ehkä vähän parempaan suuntaan ollaan menty. Olen eri mieltä monien ratkaisujen kanssa, mm. päähenkilöitten iän. Miksei voitu noudattaa kirjojen juonta ja ottaa 12v. näyttelijöitä? Joo, lapsinäyttelijöitä koskee tiukemmat säädökset ja lait, mutta onnistuihan se esimerkiksi ekoissa Pottereissa briljantisti. Joka tapauksessa, koska kirjoina nämä on loistavia, täytyy leffakin käydä katsastamassa.

Nälkäpeli: Vihan liekit (22.11.): Kirjat on järkyttävän koukuttavia, eka leffa oli onnistunut filmatisointi, joten tokaltakin on lupa odottaa suuria. Koko perustarina on kiinnostava, ja tykkäsin Jennifer Lawrencesta ja Josh Hutchersonista, mutta paras on kyllä Haymitch, oli kyse sitten kirjasta tai leffasta. Mutta tätä täytyy odottaa marraskuuhun asti, miten tuskaista!

Hobitti: Smaugin autioittama maa (13.12.): Sellaisena 10-vuotiaana Tarut oli kovin juttu ikinä, ja nyt kun Hobitit kymmenen vuoden jälkeen tehtiin, olinko edes fiiliksissä. Ekassa Hobitissa olin myyty jo siinä vaiheessa kun Frodo tuli ruutuun (enkä ollut mikään Frodon kannattaja, päin vastoin), ja koko leffa oli lähes täydellinen. Tokaa varten odotuksen on entistä korkeammat, kun mukana on taas Legolas (!!!!!!) ja muutenkin haltioita näkyy ainakin trailerin perusteella ihanan paljon. Jännää myös nähdä, miten Lostin hurmaava murhaaja Evangeline Lilly onnistuu haltiana. Ja vielä punapäisenä haltiana, mitä en kirjoja lukiessani tai alkuperäistä leffatrilogiaa (huh, tulipa Star Wars -nörttimäinen ilmaus) katsoessani ole osannut edes kuvitella. Jotenkin olen aina nähnyt haltiat joko vaaleina niin kuin Legolas, Galadriel ja kumppanit, tai tummina, kuten Elrond ja Arwen. No kuitenkin, tämä kruunaa vuoden, toivottavasti ei petä odotuksia vaan lunastaa lupaukset.

No comments:

Post a Comment