Tuesday, June 11, 2013

Olipa kerran - mitä satuhahmoja kaudelle 3

Ahmaisin tuossa kakkoskaudenkin heti ykkösen perään. Juoni meni melko eri suuntaan kuin ekalla kaudella, mutta juttu pysyi silti kasassa ja nautin tuottarista hirveästi (en tiedä onko Nelonen jo näyttänyt koko kakkostuottarin Suomessa, mutta jos ei ole niin nyt on melkoinen vaara spoilaantua päätösjaksosta). Anyway, kahden kauden aikana on nähty jos jonkunlaista satuhahmoa (Koukku <3), mutta minulla on vielä pitkä lista tyypeistä, kenen toivoisin ilmaantuvan mukaan kuvioihin.

Peter Pan: Koukun ensiesiintymisestä lähtien olen ollut varma, että Peter tulee jossain vaiheessa sekoittamaan pakkaa, ja kakkosen loppu antoi siitä lähes 100 % lupauksen. Hieman synkempi Pan-poju, joka metsästää pikku Henrya, tuokin ihan erilaisen mausteen sarjaan kuin mitä olin osannut odottaa. Peter Pan voi jopa olla Tamaran ja Gregin käskyttäjä, mistä sitä koskaan tietää.

Helinä-keiju: Jos Peter, niin sitten Helinäkin kaupan päälle! Mikä mahtava kaksikko, näen jo mielessäni kuinka he kahdestaan terrorisoivat Mikä-mikä-maata Kadonneet pojat kätyreinään. Ja vaikkei, niin keijuja ja keijupölyä ei koskaan voi olla liikaa.

Ariel: tätä toivetta on netti pullollaan, enkä minäkään panisi pahakseni pienen merenneidon näkymistä sarjassa. En tiedä onko nettihuhuilla perää, mutta monet veikkailevat Arielin olevan osa Mikä-mikä-maan merenneitojen parvea (voiko merenneidoista sanoa parvi niin kuin kaloista?).

Quasimodo: Jos pysytään vielä Disneyn versioimissa hahmoissa, niin Quasimodo jos kuka olisi tosi mielenkiintoinen veikko nähdä. Ulkomuotonsa ja taustansa valossa voisi kuulua kummalle puolelle tahansa, hyviin tai pahoihin, riippuen miten hänen tarinansa rakennettaisiin. Quasimodo voisi olla myös yksinäinen susi ja oma herransa kirkon kivipatsaitten kanssa, mitä mahdollisuuksia tässä hahmossa olisikaan!

Cruella de Vil: mahtava sekopääpahis on juuri se mitä sarjaan kaivattaisiin! Pongo on jo nähty, joten eiköhän oteta Cruellakin leikkiin mukaan. Cruella voisi olla myös itsenäinen toimija omilla päämäärillään varustettuna (kosto on toiminut tähän saakka, toimisi varmaan Cruellallakin), mutta hän voisi näennäisesti olla jonkun käskytettävä. Sivussa hän puuhailisi kaikkea muuta ja pilaisi muitten suunnitelmat vaikkei itsekään saavuta mitään. Miksen ole käsikirjoittamassa tätä sarjaa??

Tähkäpää: Disneyn Tähkäpää-versio oli hyvä tiettyyn pisteeseen saakka, mutta siitä puuttui jokin viimeinen silaus Disneyn taikaa (ehkä se johtui piirrosanimaation puutteesta, liputan edelleen sen puolesta). Joka tapauksessa Tähkäpäästä saisi monta erilaista toteutusta ja hahmo sopisi täydellisesti lumottuun maailmaan torneineen (en tykännyt, että sarjaan tuotiin sellaista porukkaa kuin Frankenstein, se ei sopinut taustatarinoitten tyyliin, toivottavasti jatkossa pitäydytään oikeissa satuhahmoissa). Jos prinsessahahmoja kaivataan lisää, Tähkäpää olisi helppo heittää kehään.

Pillipiipari: kehittelin jo mielessäni kohtausta, missä Storybrookelaiset keksivät keinon palata lumottuun maailmaansa. Pillipiipari löytäisi pillinsä Mr. Goldin puodista ja johdattaisi soitollaan väen maailmojen rajan yli. Vaikkei, niin taikapillille varmasti löytyisi käyttöä.

Saapasjalkakissa: Disney ei taida tätä omistaa, joten haave on aika kaukainen, mutta Shrek-leffoissa Kisu on loistohahmo ja siitäkin saisi mahtavan tarinan sarjaan, vaikka vain yhden jakson täytteeksi. Hahmoon voisi yhdistää vaikka seitsemän peninkulman saappaat, kannatan vahvasti mahdollisimman monen ikonisen taikaesineen tuomista sarjaan.

Pikku myy: tässä vedän nyt kotiin päin rankemmin kuin koskaan, mutta jos sarjaan aletaan vetelemään hahmoja ties mistä opuksista, niin kai yksi Muumi-hahmokin mahtuisi joukkoon? Pieni ja pippurinen Myy olisi täydellinen hämmentäjä kumpaankin suuntaan, ei vain pahiksille vaan myös omilleen, miten loistavaa viihdettä siitä saisi. No, tämä tuskin toteutuu missään universumissa, koska Muumit on kova juttu ainoastaan Suomessa, mutta ainahan voi toivoa.

Muita odotuksia kolmannelle tuotankokaudelle: haluan ehdottomasti tietää lisää Baelfiren Mikä-mikä-maa -visiitistä ja miten hän pääsi sieltä pois (oli muuten nerokasta heittää hänet sinne, koska muuten hän olisi ollut miljoona vuotta vanhempi kuin Emma, mutta koska hän ei kasva Mikä-mikä-maassa, juttu on täysin looginen). Mulan, Philip ja Ruusunen löysivät Neilin, eli heistä kaikessa todennäköisyydessä kuullaan vielä. Yksi mikä minua harmittaa on Punahilkan näyttelijän eli Meghan Ory lähtö, mutta hän on luvannut tulla vierailemaan, joten täysiä hyvästejä hyvälle hahmolle ei tarvitse jättää. Koukkua toivon ruutuun niin paljon kuin mahdollista <3

No comments:

Post a Comment